Агнешка пържола Строганов

четвъртък, 25 септември 2008 г.

Продукти:
4 кисели краставички
2 сварени и обелени глави червено цвекло
2 големи глави лук
2 с.л. олио
4 агнешки пържоли (по около 150 г)
сол и черен пипер
¾ л зеленчуков бульон
3-4 ч.л. горчица
4-5 с.л. заквасена сметана

Начин на приготвяне:
1. Киселите краставички се нарязват на шайби. Червеното цвекло се отцежда и нарязва на пръчици. Лукът се накълцва на ситно.
2. В тиган се загрява олио. Пържолите се подправят със сол и черен пипери се пържат от двете страни за около 8 минути. Изваждат се и се увиват в алуминиево фолио.
3. Лукът се задушава в соса от пърженето. Сипва се бульонът и се оставя да ври на силен огън, докато изври наполовина. Прибавят се горчицата, сметаната, киселите краставички и цвеклото. Подправя се със сол и черен пипер.
4. Пържолите се поставят в готовия сос за около 2 минути, като се добавя и сокът от фолиото, в което са били увити.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.