Телешки инволтини

четвъртък, 25 септември 2008 г.

Продукти:
8 телешки шницела (около 80 г)
сол и черен пипер
8 шайби веяна шунка (около 100 г)
2-3 клончета градински чай (салвия)
1 с.л. масло
200 мл сос от телешко печено или месен бульон
1 с.л. нишесте за бял сос
дървени шишчета за закрепване

Начин на приготвяне:
1. Телешките шницели се начукват и подправят със сол и черен пипер. Покриват се с по 1 парче шунка и 3-4 листа градински чай. Всеки шницел се завива на руло и се закрепва с дървено шишче.
2. Маслото и олиото се загряват в голям тиган за около 5 минути и рулата се пържат от всички страни. Добавя се сосът от печеното или бульонът под капак се задушава на средна температура за 10 минути.
3. Телешките рулца се изваждат. Нишестето се добавя към соса от задушеното, оставя се да заври и се подправя със сол и черен пипер.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.