Пиле фрикасе

четвъртък, 25 септември 2008 г.

Продукти:
200 г замразен грах
1 печенео пиле
100 г моркови
1 алабаш (около 300 г)
сол и черен пипер
1 глава лук
2 с.л.масло
1 с.л. брашно
½ л пилешки бульон
200 г сметана
30 г целина (или връзка магданоз)

Начин на приготвяне:
1. Грахът се размразява. Кожата на пилето се отстранява, то се обезкостява и нарязва на хапки. Морковите се нарязват на тънки кръгчета. Алабашът се обелва, разделя се на парчета, които се нарязват на шайби. Зеленчуците се варят 5 минути в подсолена вода, прецеждат се и се оставят да се отцедят.
2. Лукът се нарязва на кубчета и се задушава до омекване. Добавя се брашното и отново се задушава. Прибавя се бульонът и всичко се оставя да кипне. Сместа се разбърква със сметаната и се оставя да ври 5 минути. Смесва се с месото и зеленчуците.
3. Ястието се подправя със сол и черен пипер и се оставя на котлона още 5 минути. Целината се нарязва на ситно и се смесва с фрикасето.


Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.