Основна рецепта за панирано рибно филе

четвъртък, 25 септември 2008 г.

Продукти:
4 филета от риба (около 150 г, например филе от червен костур)
2 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер
3 с.л. брашно
2 яйца
5 с.л. галета
5 с.л. разтопено масло
1 лимон резени за гарниране

Начин на приготвяне:
1. Филето се измива със студена вода и се подсушава. Поръсва се с лимонов сок и се подправя със сол и черен пипер. Оставя се 10 минути да поеме подправките.
2. Парчетата филе се овалват в брашно, изтръскват се, потапят се в разбитите яйца и се овалват в галетата. Панировката леко се притиска.
3. Маслото се разтапя в голям тиган, филетата се пържат до златисто, на средна температура, по 3-4 минути от всяка страна. Ястието се гарнира с лимоновите резени.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.