Пържена пъстърва

четвъртък, 25 септември 2008 г.

Продукти:
4 почистени пъстърви (по около 300 г)
сол и черен пипер
1-2 с.л. брашно
100 г масло
2 с.л. смлени лешници
1 с.л. лимонов сок
1 лимон на резени за гарниране

Начин на приготвяне:
1. Пъстървите се поръсват със сол и черен пипер и се овалват в брашно. Фурната се загрява до 100 С.
2. В два тигана се загрява 40 г масло и пъстървите се пържат до златисто от двете страни общо 10-15 минути. ИЗваждат се и се поставят във фурната, за да се запазят топли.
3. Разтапя се останалото масло и в него леко се запържват ядките. Добавя се лимоновият сок и се подправя със сол и черен пипер. При сервиране ядките се изливат върху пъстървата и около нея се нареждат резени лимон.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.