Филе от калкан със сос от домати и бекон

четвъртък, 25 септември 2008 г.

Продукти:
600 г филе от калкан или друга бяла риба
4 с.л. лимонв сок
сол и черен пипер
6 с.л. полента (царевично брашно или пшеничен грис)
100 г бекон или шарена сланина
2 големи домата
3 стръка магданоз
4 с.л. олио
2 с.л. масло

Начин на приготвяне:
1. Филето от калкан се поръсва с лимонов сок, сол и черен пипер, овалва се в грис, като се притиска. Беконът се нарязва на кубчета. Доматите се почистват от семената и месестата част се нарязва на кубчета, а листата на магданоза- на ситно.
2. В голям тиган се загряват олиото и маслото и калканът се пържи до златисто по 6-8 минути и от двете страни. След това се изважда и се съхранява топъл.
3. Кубчетата бекон се запържват в мазнината от калкана, добавят се доматите, запържват се за кратко и се подправят със сол и черен пипер. Добавя се магданозът. Калканът се гарнира със соса от домати и бекон.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.