Котлет от сьомга с алабаш и картофи

петък, 26 септември 2008 г.

Продукти:
100 г замразен грах
4 котлета от сьомга (по около 250 г)
2 с.л. олио
2 ч.л. лимонов сок
сол и черен пипер
600 г картофи от твърд сорт
2 глави алабаш (около 500 г)
2 с.л. масло
¼ л зеленчуков сос или бульон
2 ч.л. нишесте за готвене
150 г заквасена сметана

Начин на приготвяне:
1. Грахът се размразява. Котлетите се поръсват с олио и лимонов сок, сол и черен пипер. Картофите и алабашът се обелват и нарязват на кубчета.
2. Загрява се маслото и за 3 минути се запържва алабашът, добавят се картофите, заливат се със зеленчуковия сос или бульона. Оставя се да кипне и се вари на средна температура 15 минути под капак.
3. В сгорещено олио се пържат котлетите по 4-5 минути от всяка страна.
4. Нишестето се разбърква с 3 с.л. вода и се смесва с останалите зеленчуци, сметаната и граха. Оставя се да кипне, подправя се със сол и черен пипер и се сервира заедно със сьомгата.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.