Филе от треска с розмарин

петък, 26 септември 2008 г.

Продукти:
4 филета от треска (по около 180-200 г)
сокът от 2 лимона
сол и черен пипер
80 г масло
2 с.л. зехтин
2 ч.л. нарязан розмарин
¼ л сухо бяло вино или пилешки бульон

Начин на приготвяне:
1. Филетата се поръсват с ½ лимонов сок, подправят се със сол и черен пипер.
2. В голям тефлонов тиган се загрява 1 с.л. от маслото заедно със зехтина и се запържват филетата, подправени с розмарин. Пържат се 2 минути от двете страни и се оставят 5 минути да къкрят на слаб огън. Изваждат се и се съхраняват на топло.
3. Сосът от пърженето се смесва с останалия лимонов сок, долива се виното и сосът ври на силен огън, докато остане половината. Останалата част от маслото се нарязва на малки парчета и постепенно се добавя към другата част от продуктите. Рибата се залива със соа и се сервира.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.