Основна рецепта за риба във фолио

петък, 26 септември 2008 г.

Продукти:
4 почистени цели риби (например пъстърва, бяла риба, сьомга, по около 350 г)
сол и черен пипер
1 връзка смесени зелени подправки
80 г студено масло
здраво алуминиево фолио
масло за намазване

Начин на приготвяне:
1. Рибата се измива със студена вода, подсушава се и се подправя сс сол и черен пипер от вътрешната и външната страна. Зелените подправки се измиват, листата им се откъсват и се поставят в коремната кухина на рибата с нарязаното на парчета масло.
2. Фурната се загрява до 200 С (с вентилатор- до 180 С). На плота се разстилат 4 достатъчно големи парчета алуминиево фолио (около 30 х 40 см) с лъскавата страна нагоре и се намазват по средата с масло. Рибата се слага върху фолиото и се опакова по следния начин: първо се повдигат дългите краища на фолиото, навиват се 2-3 пъти, след което се повдигат и късите краища и се завиват по същия начин.
3. Рибите се слагат в тава, поставят се в нагорещената фурна и се пекат 15 минути на средна фурна. Фурната се изключва и рибата престоява в нея още 15 минути, сервира се увита във фолиото.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.