Червен костур с коричка от домати и мащерка

петък, 26 септември 2008 г.

Продукти:
600 г филе от червен костур
сол и черен пипер
кората и сокът на един лимон
500 г тиквички
50 г изсушени домати, консервирани в олио (от буркан)
½ връзка магданоз
8-10 стръка мащерка
2 с.л. галета
4 с.л. зехтин
зехтин за формата.

Начин на приготвяне:
1. Рибното филе се нарязва на едро. Подправя се със сол, черен пипер и 2 с.л. лимонов сок.
2. Фурната се загрява до 200 С. Тиквичките се почистват и нарязват на тънки шайби и с тях се покрива дъното на омазнена форма за огретен. Подправя се със сол и черен пипер и отгоре се нарежда рибата.
3. Сушените домати се нарязват на кубчета, а магданозът и мащерката- на ситно. Доматите, зелените подправки и галетата се смесват. Сместа се подправя със сол, черен пипер и ½ ч.л. настъргана лимонова кора. Всичко се разпределя върху рибата. Зехтинът, 1 с.л. от доматеното олио и останалата част лимонов сок се разбъркват и поръсват върху ястието. Пече се във фурната само отдолу 20-25 минути (с вентилатор- на 180 С).

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.