Морска ципура върху канапе от резене

петък, 26 септември 2008 г.

Продукти:
4 ципури (по 300-500 г)
сол и черен пипер
1-2 лимона
4 малки клончета розмарин
2 глави лук или шалот
2 скилидки чесън
2 глави резене
4 големи домата
4 с.л. зехтин
150 мл рибен бульон или топла вода

Начин на приготвяне:
1. На всяка риба се правят по два диагонални разреза. Поръсва се със сол и черен пипер отвсякъде. Лимонът се измива с гореща вода и се нарязва на шайби. Във всяка риба се пъхат клонче розмарин и 1-2 шайби лимон.
2. Фурната се загрява до 200 С. Лукът и чесънът се нарязват на кръгчета. Грудките на резенето се разполовяват и нарязват на тънки кръгчета по ширина. Доматите се нарязват на кубчета.
3. В тиган се загряват 3 с.л. олио и се запържват зеленчуците с чесъна 4-5 минути на умерен огън, като се разбъркват. Подправя се със сол и черен пипер и се разпределя в голяма форма за огретен, рибите се поставят отгоре и се поръсват с останалата част от олиото, добавя се и рибният бульон. Ястието се пече на средна фурна около 20-25 минути (с вентилатор- на 180 С).

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.