Риба с чили на фурна

петък, 26 септември 2008 г.

Продукти:
8 замразени рибни филета (по около 100 г)
сол и черен пипер
4 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
1-2 червени чушлета
чили
1 зелен лимон или 1 малък лимон
4 с.л. олио
1 връзка листа от кориандър (или магданоз)
олио за формата

Начин на приготвяне:
1. Огнеупорен съд се намазва с олио и в него се слагат замразените рибни филета, предварително поръсени със сол и черен пипер и от двете страни.
2. Фурната се загрява со 200 С. Пресният лук се нарязва на фини кръгчета. Чесънът и чушлетата чили се почистват и нарязват на кубчета, смесват се слука и се поръсват върху рибата.
3. Зеленият (или жълт) лимон се нарязва на тънки шайби, които се нареждат върху филетата и се накапват с олио. Рибата се пече на умерена фурна 20 минути, като след първите 10 минути се обръща. Кориандърът се нарязва и при сервиране се поръсва върху ястието.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.