Камбала с картофи

петък, 26 септември 2008 г.

Продукти:
1 пакетче картофено пюре (за 3 порции)
1/8 л мляко
2 ч.л. масло
сол и черен пипер
настъргано индийско орехче
4 филета от камбала (по около180 г)
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. олио
½ връзка копър
½ връзка пресен чесън
50 г ситно настърган ементал

Начин на приготвяне:
1. Пюрето се приготвя по указанията на опаковката с ¼ л, вместо 3/8 л, вода и мляко. Добавя се маслото и се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче.
2. Фурната се загрява до 220 С (с вентилатор- до 200 С). Рибата се изплаква, подсушава и се подправя със сол, черен пипер и лимонов сок. Олиото се загрява в тиган и в него се пържат филетата на умерен огън по 1 минута от всяка страна. Рибата се поставя във форма за огретен.
3. Зелените подправки се измиват и изтръскват, листата на копъра, както и чесънът се нарязват на ситно. Подправките и сиренето се смесват с картофената смес, която се разпределя върху филетата. Ястието се запича за 20 минути на средна фурна.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.