Продукти:
12 големи небелени скариди (около 700 г)
1 глава чесън
1 връзка магданоз.
сол и черен пипер
3 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Скаридите се разполовяват с черупката по дължина до опашката, която се оставя цяла. Отстранява се тъмното черво, скаридите се измиват и подсушават.
2. Скилидките чесън се начукват, така че да се разпукат. Листата на магданоза се нарязват на едро. Скаридите се подправят със сол и черен пипер.
3. В голям тиган се загрява зехтинът, пържат се скаридите и чесънът около 10 минути на силен огън, като се обръщат веднъж. Изваждат се и се поръсват с магданоза. Вкусни са и топли, и студени.
Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”
Скариди с чесън
петък, 26 септември 2008 г.
Публикувано от klonka в 12:04
Етикети: морски дарове
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар