Скариди с чесън

петък, 26 септември 2008 г.

Продукти:
12 големи небелени скариди (около 700 г)
1 глава чесън
1 връзка магданоз.
сол и черен пипер
3 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:
1. Скаридите се разполовяват с черупката по дължина до опашката, която се оставя цяла. Отстранява се тъмното черво, скаридите се измиват и подсушават.
2. Скилидките чесън се начукват, така че да се разпукат. Листата на магданоза се нарязват на едро. Скаридите се подправят със сол и черен пипер.
3. В голям тиган се загрява зехтинът, пържат се скаридите и чесънът около 10 минути на силен огън, като се обръщат веднъж. Изваждат се и се поръсват с магданоза. Вкусни са и топли, и студени.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.