Гръцка селска салата

вторник, 23 септември 2008 г.

Продукти:
1 малка краставица
по 1 малка червена или жълта чушка
3-4 домата
1 малка глава лук
по 3-4 стръка магданоз и босилек
1 малка салата
150 г сирене Фета
2 с.л. бял винен оцет
3 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер
5 с.л. зехтин
1 ч.л. сушен риган

Начин на приготвяне:
1. Краставицата се измива и разполовява по дължина. Семената се отстраняват, а останалото се нарязва на кубчета. Чушките се нарязват на тънки ивички. Доматите се измиват и се нарязват на осем. Лукът се обелва и се нарязва на тънки кръгчета. Пресните подправки се измиват и листенцата им се нарязват на едро. Листата от салатата се отделят, измиват и накъсват на едро.
2. Всички съставки се подреждат в голяма чиния. Отгоре се разпределя сиренето Фета, нарязано на кубчета.
3. Смесете оцет, лимонов сок, сол и черен пипер. Постепенно добавете зехтина. Подправете с риган и излейте върху салатата.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.