Салата от зеле с ананас

понеделник, 22 септември 2008 г.

Продукти:
½ глава бяло зеле (около 600 г)
сол и черен пипер
1 малка консерва ананас (270 г)
2 с.л. бял винен оцет
2 моркова
1 глава лук
4 с.л. салатна майонеза
2 ч.л. дижонска горчица
½ връзка магданоз

Начин на приготвяне:
1. Зелето се нарязва на тънки ивички. Подправя се със сол и леко се размачква. Ананасът се отцежда, като сокът се запазва. 100 мл от него се смесват с оцет, сол и черен пипер и се излива върху нарязаното зеле.
2. Морковите се обелват и се настъргват на едро. Ананасът и лукът се нарязват на кубчета и се смесват със зелето.
3. Майонезата се разбърква с горчица, сол и черен пипер. Магданозът се измива, нарязва се на ситно и се добавя към соса. Смесва се със салатата и се оставя в хладилник за 1 час.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.