Салата от червено цвекло

понеделник, 22 септември 2008 г.

Продукти:
500 г белено варено червено цвекло (вакумна опаковка)
1 малка глава лук
4 с.л. бял винен оцет
50 г захар
2 зърна карамфил
сол и черен пипер
1 с.л. олио от орехи
1 с.л. олио

Начин на приготвяне:
1. Парчетата червено цвекло се разполовяват според предпочитанията. Нарязват се на тънки резени. Лукът се обелва и се нарязва на ситно. Смесва се с цвеклото.
2. Оцетът се смесва със 75 мл вода, захарта, зърната карамфил и завира. С него се залива цвеклото. Подправя се със сол и черен пипер. Поръсва се с двата вида олио. Салатата се оставя покрита в хладилник за 1-2 часа.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.