Продукти:
• 2 супени лъжици зехтин
• 500 г дребни малки картофи, нарязани на тънки филийки
• 1 скилидка чесън, размачкана
• 1 червена пиперка без семе, нарязана на тънки ивички
• 200 г пресен грах
• 350 г пресни сурови тигрови скариди
• 2 стръка целина, нарязани на филийки
• 150 мл заквасена сметана
• по 2 супени лъжици натурално кисело мляко и майонеза
• 1 супена лъжица лимонов сок
• 2 чаени лъжички дижонска горчица
• ¼ чаена лъжичка сол
• ¼ чаена лъжичка сос от люти чушки
• клонки пресен копър за украса
Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина в голям тиган и запържете картофите и чесъна за 8 минути. После добавете червената пиперка, граха, скаридите и целината и изчакайте 5-8 минути, като бъркате леко, докато скаридите станат розови, а зеленчуците омекнат. Свалете съда от котлона, прехвърлете скаридите и зеленчуците в голяма салатиера и ги оставете да се охлаждат 30 минути.
2. През това време смесете в малка купа сметаната, майонезата, киселото мляко, лимоновия сок, горчицата, копъра, солта и соса от лютите чушки. Залейте салатата със соса и разбъркайте. Украсете с клонки копър и поднесете с топла франзела.
Източник: Книга „Домашен пир” от Рийдърс Дайджест
Салата от тигрови скариди с пресен грах
неделя, 7 септември 2008 г.
Публикувано от klonka в 7:00
Етикети: морски дарове, салати
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар