Кускус със зелен фасул

вторник, 16 септември 2008 г.

Продукти:
1 глава лук
2 с.л. зехтин
1 с.л. масло
300 г замразен боб или зелен фасул
425 мл зеленчуков бульон
300 г кускус
500 г чери доматчета
225 г отцедена сладка царевица (от консерва)
2 с.л. нарязана мащерка (прясна или сушена)
сол и черен пипер
150 г заквасена сметана

Начин на приготвяне:
1. Лукът се обелва и нарязва на ситно. В голям тиган се сгорещяват 1 с.л. зехтин и маслото и се задушава лукът. Добавя се замразения боб или зеленият фасул. Долива се 1/8 л бульон и зеленчуците се задушават на средна температура 7-8 минути.
2. Останалият бульон завира с 1 с.л. зехтин и се снема от котлона. Добавя се кускусът и всичко се оставя захлупено 5 минути.
3. Междувременно доматите се измиват и разделят на четири. Кускусът се разбърква и сместа с боба или зеления фасул, доматите, царевицата и мащерката. Подправя се със сол и черен пипер и се залива със сметаната.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.