Салата от булгур

вторник, 16 септември 2008 г.

Продукти:
150 г булгур (едър пшеничен грис)
1 малка краставица
1 червена чушка
1 малка глава лук
2 връзки магданоз
4 домата
3 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер
1 ч.л.сладък червен пипер
3-4 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:
1. Булгурът се залива със 150 мл вряща вода и се вари 15 минути. Краставицата се обелва и нарязва на кубчета. Чушката се нарязва на тънки лентички. Лукът и магданозът се нарязват на ситно.
2. Доматите се попарват и обелват. Семенната част се отстранява, а останалото се нарязва и добавя към булгура. Смесва се с останалите съставки.
3. Приготвя се марината от солта, черния и червения пипер и лимоновия сок и с нея се залива салатата. Оставя се да се охлади 1 час и се подправя отново.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.