Жито със зеленчуци и яйца

вторник, 16 септември 2008 г.

Продукти:
250 г жито (2 пакетчета)
сол
1 голяма глава резене
3 моркова
4 с.л. зехтин
1 връзка пресен чесън
4 яйца
черен пипер
2-3 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:
1. Житото се сварява за 10 минути в подсолена вода и се отцежда добре.
2. Резенето се почиства и нарязва на тънки ивички. Морковите се обелват и нарязват на тънки кръгчета. В широка тенджера се сгорещява зехтинът и без капак се запържват морковите и резенето. После се захлупват и се задушават 5 минути. Пресният чесън се измива, почиства и нарязва на парчета по около ½ см.
3. Яйцата се разбиват със сол и черен пипер. Смесват се житото и зеленчуците и се пържат около 2 минути, като се бъркат. Добавят се чесънът и всичко се пържи още 2 минути. Добавя се яйцата и се бърка, докато се стегнат. Подправя се със сол, черен пипер и лимонов сок.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.