Суфле от просо с къпини

вторник, 16 септември 2008 г.

Продукти:
150 г просо
сол
100 г нарязани бадени
100 г фурми
2 яйца
70 г захар
½ ч.л. канела на прах
500 г пресни или замразени къпини
2 с.л. портокалов сок
250 г сметана
масло за намазване

Начин на приготвяне:
1. Просото се измива и се сварява с ½ л подсолена вода за 20 минути на средна температура. Бадемите се запичат в сух тиган. Фурмите се почистват от костилките и се нарязват на дребно.
2. Фурната се загрява на 180 С. Формата за печене се намаслява. Белтъците се отделят и разбиват на сняг. Жълтъците се смесват с просото, 50 г захар, бадемите и фурмите. Подправят се с канелата и се разбъркват с разбитите белтъци. Сместа се изсипва във формата и се пече 30 минути с вентилатор на 160 С.
3. Къпините се мариноват с останалата захар и портокалвия сок. Сметаната се разбива и заедно с къпините се сервира към горещото суфле.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.