Пица Маргарита

вторник, 16 септември 2008 г.

Продукти:
1 доза тесто за пица
1 буркан белени домати (800 г)
4 с.л. зехтин
сол и черен пипер
250 г моцарела
1 връзка босилек
мазнина за намазване

Начин на приготвяне:
1. Фурната се загрява на 220 С. Една голяма тава или две тави за пица се намасляват и в тях се разточва тестото.
2. Доматите се отцеждат, нарязват се на дребно, размачкват се с вилица и се смесват с 2 с.л. зехтин, сол и черен пипер. Моцарелата се нарязва. Босилекът се измива и листенцата се откъсват.
3. Доматите се разпределят върху тестото, покриват се с моцарелата и босилека. Поръсва се със зехтина. Пече се в средната част на фурната 25 минути на 225 С (с вентилатор- 200 С).

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.