Основна рецепта за пирог с бекон и лук

сряда, 17 септември 2008 г.

Продукти:
За ронливото тесто:
200 г брашно
100 г масло
1 жълтък
сол

За пълнежа:
3 глави лук
200 г бекон (шарена сланина)
1 с.л. олио
½ ч.л. ким
4 яйца
200 г сметана
200 мл прясно мляко
черен пипер
настъргано индийско орехче

Начин на приготвяне:
1. Брашното се пресява, маслото се нарязва на парченца. Двете се смесват с жълтъка, 3-5 с.л. вода и сол. Омесва се средно твърдо тесто, което се увива във фолио и се оставя в хладилник за 30 минути.
2. Лукът се обелва и нарязва на тънки шайби. Беконът се нарязва на малки кубчета. В голям тиган се сгорещява олиото и в него за 5 минути на средна температура се изпържват лукът и беконът при непрекъснато бъркане. Сместа се подправя с ким и се изважда от тигана.
3. Фурната се загрява до 200 С. Дъното на формата се покрива с хартия за печене. Тестото се разточва върху набрашнена повърхност и се слага във формата, като отстрани се оставя ръб от около 4 см. Плънката от лук и бекон се разпределя върху тестото.
4. Яйцата се разбиват с млякото и сметаната. Подправят се със сол, черен пипер и щипка индийско орехче и се изливат върху пълнежа. Пирогът се пече 40-50 минути с вентилатор на 180 С в долната част на фурната.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.