Картофена салата с бекон- основна рецепта

понеделник, 15 септември 2008 г.

Продукти:
1 кг картофи
сол
2 глави лук
150 г бекон (шарена сланина)
4 с.л. олио
около ¼ л бульон
2 с.л. горчица
черен пипер
1 връзка пресен лук

Начин на приготвяне:
1. Картофите се измиват добре и се слагат в голяма тенджера. Заливат се с подсолена вода. Оставят се да заврат захлупени и температурата се намалява. Варят се покрити до омекване около 30 минути.
2. Пробват се, като се пробождат с малък остър нож. Ако той прониква лесно, картофите са готови. В противен случай се оставят да врат още 5 минути и се пробват отново. Отцеждат се, обелват се още горещи и се нарязват на резени.
3. Лукът се обелва и заедно с бекона се нарязва на дребни кубчета. Олиото се сгорещява в тиган и в него за около 3 минути се запържват беконът и лукът. Добавят се бульонът и оцетът, сместа се завира и се изсипва върху картофите. Подправя се с горчица, сол и пипер, разбърква се добре и се оставя 20 минути, за да се смесят ароматите.
4. Пресният лук се измива, отцежда се и нарязва на кръгчета. Картофената салата се подправя и при нужда се долива още бульон. Поръсва се с нарязания пресен лук.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.