Картофено ризото

понеделник, 15 септември 2008 г.

Продукти:
800 г картофи
1 глава лук
2 с.л. зехтин
¼ бяло вино или зеленчуков бульон
1 л зеленчуков бульон
200 г замразен грах
сол и черен пипер
2 с.л. масло
4 с.л. настърган пармезан

Начин на приготвяне:
1. Картофите се обелват и нарязват на съвсем малки кубчета. Лукът се обелва и нарязва на ситно.
2. Зехтинът се сгорещява и в него се запържва лукът. Добавят се картофите и също се запържват за кратко. Сипва се виното или ¼ л бульон и се оставя да заври. Добавя се около ½ л от зеленчуковия бульон и се оставя да къкри на слаб огън около 10 минути. Често се разбърква и по малко се добавя останалият зеленчуков бульон.
3. Грахът се смесва с ризотото, подправя се със сол и черен пипер и всичко се оставя да ври още около 5 минути. Накрая се прибавят маслото и пармезанът и се сервира веднага. Картофеното „ризото” не бива да е нито твърде гъсто, нито рядко.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.