Фузили с пилешко месо и запечени зеленчуци

събота, 6 септември 2008 г.

Продукти:
• 450 г пилешки гърди, нарязани на дребно
• 2 средно големи зелени тиквички (цукини), нарязани на малки кубчета
• 450 г жълти тиквички, нарязани на кубчета
• 2 средно големи червени пиперки, почистени от семето и нарязани на квадратчета
• ½ чаена лъжичка сол
• смлян черен пипер
• по ½ чаена лъжичка сух розмарин и счукани семена от резене
• 2 скилидки чесън, размачкани
• 3 супени лъжици зехтин
• 4 супени лъжици бяло вино или пилешки бульон
• 350 г дълги фузили
• 3 супени лъжици нарязан пресен босилек
• 30 г настърган пармезан
• стръкчета пресен розмарин за украса

Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 220 С. В голям огнеупорен съд разбъркайте месото, цукините, жълтите тиквички, червените пиперки, солта, малко смлян черен пипер, сухия розмарин, семената от резене, чесъна и виното или бульона. Запичайте във фурната 20-25 минути, докато месото се зачерви и зеленчуците станат напълно готови.
2. През това време пригответе пастата и отцедете водата. Смесете фузилите, босилека и пармезана с месото и зеленчуците, украсете с пресния розмарин и поднесете.


Източник: Книга „Домашен пир” от Рийдърс Дайджест



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.