Мидички с морски дарове

неделя, 7 септември 2008 г.


Продукти:
• 3 супени лъжици зехтин
• 3 стръка целина, почистени и тънко нарязани
• 2 големи скилидки чесън, размачкани
• 800 г консервирани домати, нарязани
• ¼ чаена лъжичка сух риган
• ½ чаена лъжичка сол
• смлян черен пипер
• 225 г паста под формата на мидички
• 225 г замразена сладка царевица
• 400 г замразени смесени морски дарове
• 120 г замразени почистени скариди
• 3 супени лъжици пресен нарязан магданоз

Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина в тиган с дебело дъно и 5 минути пържете целината и чесъна, като бъркате периодично. Доабвете доматите, ригана, солта и малко пипер и оставете да заври. Намалете котлона, похлупете тигана и задушавайте 15 минути.
2. През това време сварете пастата, излейте водата и я запазете топла.
3. В доматения сос сложете сладката царевица, морските продукти, скаридите и изчакайте ястието да заври. Намалете котлона и задушавайте 5-7 минути. Добавете пастата и магданоза, оставете на огъня още2-3 минути и поднесете.

Източник: Книга „Домашен пир” от Рийдърс Дайджест



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.