Продукти:
• 1 скилидка чесън, размачкана
• 1 равна чаена лъжичка смлян джинджифил
• 3 супени лъжици соев сос
• 2 равни супени лъжици царевично брашно
• 450 г свинско филе, почистено от тлъстините и нарязано на тънки дълги ивички
• 450 г пилешки бульон
• ½ чаена лъжичка сос от лютиви червени чушки
• 2 чаени лъжички сусамово олио
• 225 г спагети или линжине
• 2 супени лъжици зехтин
• 1 голям морков, нарязан на тънки сламки
• 115 г гъби, отцедени и нарязани
• 225 г зелен фасул
Начин на приготвяне:
1. Смесете в купа чесъна, джинджифила, соевия сос и царевичното брашно. Добавете ивичките свинско и леко разтръскайте, за да се покрие месото с равен слой от сместа. В отделна купа излейте пилешкия бульон, добавете соса от червените чушки и сусамовото олио.
2. Пригответе макаронените изделия и ги отцедете. Загрейте зехтина в голям тиган или уок, сипете сместа със свинското и с леко бъркане пържете 5 минути. Добавете гъбите, моркова и изчакайте 1 минута, после бързо налейте бульона, оставете да заври и варете още една минута.
3. Сложете зеления фасул и задушавайте 2-3 минути до омекването му. Прехвърлете пастата в съд за сервиране и зеленчуците в центъра и поднесете веднага.
Източник: Книга „Домашен пир” от Рийдърс Дайджест
Свинско с паста по ориенталски
събота, 6 септември 2008 г.
Публикувано от klonka в 10:20
Етикети: паста, свинско месо
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар