Огретен с яйчена заливка

петък, 19 септември 2008 г.

Продукти:
300 г макарони фарфале (папийонки или пеперуди)
сол
250 г тиквички
2 месести домата
125 г сметана
1/8 л прясно мляко
3 яйца
черен пипер
2 ч.л. сушен риган
1 консерва (340 г) сладка, отцедена царевица
100 г настъргано сирене
мазнина и хлебни трохи или галета за поръсване на тавата

Начин на приготвяне:
1. Макароните се сваряват в подсолена вода според указанията. Тиквичките се почистват и нарязват на тънки ивички. Доматите се измиват и без семенните части се нарязват на лентички.
2. Фурната се загрява на 180 С. Тавата се намаслява и поръсва с хлебните трохи.
3. Сметаната, млякото и яйцата се разбиват, подправя се със сол, черен пипер и риган. Добавят се макароните и царевицата и всичко се излива в тавата. Отгоре се разпределят тиквичките и доматите. Поръсва се със сирене и се пече в средната част на фурната 20 минути с вентилатор на 160 С.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.