Продукти:
3 с.л. тиквени семки
200 г моркови
4 яйца
¼ л пълномаслено мляко
120 г брашно
100 г шунка или бекон, нарязани на кубчета
сол и черен пипер
мазнина за печене
Начин на приготвяне:
1. Тиквените семки се нарязват на едро и се запичат в сух тиган. Морковите се обелват и настъргват на ситно.
2. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол. Жълтъците се разбъркват с млякото. Добавят се брашното, морковите, шунката или беконът и семките. Подправя се със сол и черен пипер и се прибавят белтъците.
3. Олиото се загрява в голям тиган. Изсипва се ½ от тестото и се пържи на слаб огън около 5 минути. Обръща се и се запържва от другата страна. Накъсва се на едри парчета. Пече се до зачервяване. По същия начин се изпържва и останалата част от тестото (ако тиганът е по-малък, разделете тестото на 3 части).
Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”
Палачинка с тиквени семки
петък, 19 септември 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар