Продукти:
250 г пресен спанак
1 връзка репички
1 глава червен лук
150 г кашкавал
100 г бекон (пушени гърди)
за дресинга:
100-150 г майонеза
2 с.л. олио
1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. винен оцет
1 ч.л. горчица
½ ч.л. чесън на прах ( ½ стрък пресен)
Начин на приготвяне:
1. Спанакът се почиства, изммива се и се нарязва на ивички. Репичките се режат на четвъртинки, лукът- на тънки полумесеци, а кашкавалът- на кубчета. Всичко се размесва в салатиера.
2. Беконът се реже на тънки филии и се поставя в тефлонов тиган. Пържи се без мазнина на умерен огън, за да не загори. След като се разтопи мазнината, месото на бекона се изважда и се начупва на дребни късчета. Поставя се в купата при зеленчуците.
3. Съставките за дресинга се разбиват с миксер или пасатор (ако се получи много гъст сос, може да се разреди с 1-2 лъжици прясно мляко).
4. Дресингът се сервира в отделна сосиера и всеки по желание овкусява салатата си с него.
Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев
0 коментара:
Публикуване на коментар