Продукти:
1 буркан мариновано филе от херинга (200 г)
3 картофа
3 яйца
3 кисели краставички
1 ябълка
1 глава лук
2 марули
2-3 стръка копър
за соса:
200 г сметана
1 с.л. ябълков оцет
1 с.л. горчица
2 щипки черен пипер
½ ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Филетата от херинга се нарязват на ивици. Картофите се сваряват, след което се обелват, нарязват и се оставят да изстинат.
2. Яйцата се сваряват. Киселите краставички се нарязват на ивици, обелената ябълка- на кубчета, а лукът- на тънки полумесеци.
3. В купа се смесват херингата, картофите, краставичките, ябълката и лукът.
4. Продуктите за соса се смесват и разбиват с тел.
5. В порционни чинии се поставят нарязаните наситно марули. Върху тях се полага рибната салата и отгоре се залива със соса. Салатата се украсява с нарязаните на кръгчета сварени яйца и се поръсва с нарязания копър.
Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев
0 коментара:
Публикуване на коментар