Продукти:
1 заек
2 моркова
4 глави лук
2 печени чушки
250 гр гъби
1 резен целина
150 мл червено вино
5 главички чесън
500 гр картофи
3 домата
3 ч.л. червен пипер
чубрица, дафинов лист, чер пипер на зърна, бахар
4 с.л. брашно
магданоз
Начин на приготвяне:
Заека се нарязва на порции. Измива се и се подсушава. Зеленчуците се нарязват на едро. В по-голям съд се слга олио, колкото да покрие дъното. Загрява се и се слага заешкото да се изпържи. Когато месото леко порозовее, се изважда и в същата мазнина се изсипват зеленчуците и гъбите. Когато се изпържат добре, се слага червеният пипер, разбърква се добре и се налива виното. Връща се месото при зеленчуцците и се добавят подправките.
Когато виното изври на половина се долива с вода, колкото да покрие месото. Оставя се да къкри на тих огън. Когато месото е готово, се добавят картофите, а 7-8 минути по-късно и настърганите домати. Вари се още десетина минути. Брашното се смесва с малко вода до гладка каша и се изсипва в яхнията. Оставя се 1-2 минути на котлона и ястието се отстранява. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.
Заешка яхния
сряда, 23 юли 2008 г.
Автор: ilrai
Публикувано от klonka в 9:37
Етикети: заешко месо
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар