Боб в гърне

вторник, 22 юли 2008 г.

Продукти:
1 купичка боб (400 мл.)
1 глава кромид лук
1 глава червен лук
4 с.л. зехтин
1 пиперка
1 морков
резен от глава целина
200 мл. смлени домати
1 с.л. унуверсална зеленчукова подправка
1 ч.л. джоджен
1 стрък девесил
1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне:
Боба се накисва от предната нощ, изплаква се и се поставя в глинено гърне. Добавят се всички зеленчуци, нарязани на дребно, смлените домати, зехтина и универсалната подправката. Налива се около 2 литра вода, гърнето се захлупва и се слага на печката (или на слаб котлон). Чорбата къкри 6 - 8 часа, без да се отваря гърнето. Към края на варенето се добавя джоджена, девесила и магданоза. Всъщност, в зависимост от гъстотата на гозбата в края на варенето може да се получи или чорба, или основно ястие, но вода не се долива.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.