Ризото с кафяв ориз и зеленчуци

вторник, 22 юли 2008 г.

Продукти:
1 чаша (200 мл.) кафяв ориз
300 гр. замразен зеленчуков микс (по избор)
2 с.л. зехтин
1 щипка куркума
1 щипка черен пипер
сол на вкус


Начин на приготвяне:

Ориза се измива и накисва със студена вода за няколко часа. Сварява се на бавен огън с 600 мл. вода до пълно поемане на течноста. В дълбок тиган (най-добре уок) се слага зегтина и се загрява. Добавя се зеленчуковия микс, без да се размразява и се задушава 5 - 6 минути. След това се слага и сварения ориз, куркумата и черния пипер, посолява се и се задушава оше 3 - 4 минути, при непрекъснато разбъркване.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.