Продукти:
700 гр брашно
1 с.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л.олио
1 с.л оцет
1яйце
1 ( жълтък за намазване)
1 с.л суха мая ( половин кубче прясна)
кренвирши
червен пипер
чубрица
царевично брашно( ситно)
Приготовление:
Замесва се тестото ( трябва да стане по-еластично, да не е съвсем меко като за пита) и се оставя да втаса веднъж. След като е втасало тестото се разточва с брашно( забележете, не с олио!) и се нарязва на ивици около 2 пръста широки. Ивиците се усукват, разтеглят, леко разточват с ръка, пак усукват и след това се "облича" кренвирша с тях, като ги увивате спираловидно около него.
Нареждат се в тава ( тестото НЕ втасва втори път), предварително намазана с мазнина, намазват се с жълтък, поръсват се с червен пипер, чубрица и ситно царевично брашно( по желание може да сложите и сух пармезан от този, който е като сол). Слагат се в предварително загрята на 180 фурна и се пекат така до края за да не прегорят кренвиршите.
Кренвиршки
понеделник, 21 юли 2008 г.
Публикувано от klonka в 8:00
Етикети: закуски, тестени изделия
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар