Пилешка салата

петък, 18 юли 2008 г.

ПРОДУКТИ:
дресинг:
1 малка скилидка чесън, счукана или пресована с щипка сол
3 с.л. майонеза
1 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок или на вкус
щипка лютив червен пипер (или на вкус)

за салатата:
1 ч.ч. нарязано на ситни кубчета пиле на грил (или печено)
2-3 с.л. нарязани на дребни стебла целина
3 с.л. лук, нарязан на дребно
2 с.л. кедрови ядки, леко препечени (може да замените с белени, леко запечени и нарязани на едро бадеми)
2 с.л. светли стафиди, накиснати в гореща вода
2 с.л. ситно нарязан пресен магдазноз
сол и черен пипер на вкус
препечени филийки за сервиране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Смесете чесъна, майонезата, зехтина, лимоновия сок и ччервения пипер и смесете добре.
В купа смесете пилешкото месо, целината, лука, кедровите ядки и магданоза. Добавете дресинга и разбъркате. Подправете на вкус със сол и ччерен пипер. Оставете да престои поне 1 час в хладилник преди да сервирате. Ако е необходимо преди да сервирате подправете с лимонов сок, сол и черен пипер.




Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.