Салата с риба тон, картофи и спанак

вторник, 29 юли 2008 г.

Продукти:
500 гр. малки картофи
1 с.л масло
1 глава лук
2 малки консерви риба тон
150 гр. спанак - измит и изцеден от

За дресинга:
1 с.л дижонска горчица
2 с.л. портокалов сок
3 с.л зехтин
сол и черен пипер на вкус
2-3 с.л сибирски лук - нарязан на ситно
това е т.н Bieslook

Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в леко подсолена вода, изжедаме ги и ги обелваме.
Нарязваме ги на четвъртини или осмини в зависимост от големината.
Запържваме лука до златисто в маслото.
В купа смесваме изцедената риба, картофите, лука и спанака.
Смесваме портокаловия сок с горчицата, овкусяваме и прибавяме и зехтина. поръсваме със сибирския лук и поливаме салатата с дресинга.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.