Средиземноморска салата с маслинова паста

вторник, 29 юли 2008 г.

Продукти:
за 4 порции


4 домата
1 голяма краставица
1 зелена чушка
1 глава червен лук
балсамов оцет
сол
200 гр.сирене
Продукти за маслиновата паста:
150 гр.черни маслини без костилки
2 скилидки чесън
лимонова кора
розмарин
риган
салвия
суха червена люта чушка
4 с.л.зехтин

Начин на приготвяне:
Доматите се потапят за 15 секунди във вряща вода и веднага се охлаждат със студена вода. Кожата им се обелва и се нарязват на кубчета. Краставицата също се нарязва на кубчета, а лукът и чушката на тънки ивички. Зеленчуците се смесват в купа, посоляват се на вкус и се наръсват с балсамов оцет.

В блендер се поставят всички съставки за маслиновата паста. Продуктите се смилат до получаването на пюре.

Зеленчуците се объркват с маслиновата паста и отгоре се нареждат бучици бяло саламурено сирене.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.