Салата с маринован праз

вторник, 29 юли 2008 г.

Продукти:
праз
картофи
мариновани чери доматчета
копър

За дресинга:
балсамов оцет
зехтин
соев сос
малко горчица
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:
● Продуктите за дресинга се разбиват. Удобно е да се използва буркан с винтова капачка.
● Почистеният праз (крехък, средна дебелина) се нарязва на парчета с дължина 4 – 5 см и се бланшира за кратко, така че да остане хрупкав.
● Веднага се прехвърля при дресинга, където се оставя за известно време (1 – 2 часа).
● Обелените картофи се сваряват, излива се водата и се оставят за малко върху слаб котлон, за да станат пръхкави. Горещи се нарязват на парчета и се поливат с дресинга.
● Празът, картофите и доматчетата се подреждат, поръсва се с копър.

Забележка: Съотношението на продуктите е по желание. Възможни са всякакви вариации (маслини, варени яйца, кисели краставички и т.н.), като основното е празът и картофите.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.