Продукти за 2 порции:
1 краставица около 300гр
4 средни домата
1 зелена и 1 червена чушки
1 голяма глава лук
200гр твърдо сирене
2-3 сварени яйца
100-120гр маслини
за дресинга:
сока на 1 лимон
сол на вкус (1 ч л )
4-5 с л зехтин
3-4 с л сусамово олио
1 с л сусам
1 с л бял риган
1 ч л копър
1 ч л магданоз
2-3 скилидки счукани чесън
Приготвяне:
* Избелената краставица и домата, сиренето и яйцата се нарязват на сравнително едри кубчета
* Чушките и лука се нарязват на дребно (те се използват като подправка, не като зеленчук), като се оставят по няколко кръгчета за украса
* Всичко се поставя в купа и се прибавят маслините.
* Обърква се на сухо
* Поправките за дресинга се нарязват възможно най-ситно.
* В бурканче от пюре се прибавят всички други съставки и подправките
* Бурканчето се разклаща енергично и така се разбива най-лесно дресинга (лично мое мнение)
* Разделя се салатата на 2 порции и се залива с дресинга
Гръцка салата
четвъртък, 17 юли 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар