Пица Маргарита

четвъртък, 17 юли 2008 г.

Продукти:
300 г домати
250 г моцарела
2 с л зехтин
1/2 ч л сух босилек

Продукти за приготвяне на тестото:
250 г брашно
125 мл вода
3,5 г суха мая
1 ч л сол
1 ч л захар
1 с л олио (зехтин)

или 1 с л мас (15 г)

Приготвяне:
• Маята се разтваря в топла вода.
• Добавя се захарта и солта.
• Брашното се пресява и се замесва тесто.
• Накрая се добавя олиото и още един път се омесва тестото.
• Оставя се на топло място да удвои два пъти обема си.

Приготвяне на пицата:

• Тестото се разточва с диаметър 30 см.
• Доматите се обелват и се разрязват на четири.
• Махат се семките и се накълцват на дребно.
• Моцарелата се нарязва на тънки филийки.
• Тесто се намаслява със зехтин и се покрива с моцарелата.
• Отгоре се слагат накълцаните домати.
• Поръсва се с босилек.
• Накрая се напръсква с малко зехтин.
• Тестото се поставя в сгорещена тава.
• Пече се в предварително загрята фурна на 250 С за 13 минути.




Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.