Желязната салата се нарича така, заради съставките си, богати на желязо, като спанака.
Измиваме почистения спанак, отцеждаме го добре и нарязваме на тънки ивици, които разполагаме на дъното на салатиера. Отгоре слагаме рибата тон заедно с олиото, наръсваме с нарязания лук, смесен с наситнения копър. Киселите краставички нарязваме на кубчета, а обезкостените маслини - на кръгчета. Поръсваме с тях салатата. Разбиваме майонезата с млякото и поливаме подредената салата. Отгоре наръсваме настъргания кашкавал и леко запечен сусам.
Получава се необичайно вкусна и полезна салата. Желаем ви добър апетит!
1 коментара:
Мисля че снимката е объркана и не е на салатата, за която е рецептата.
Публикуване на коментар