Зеленчукова супа на пара с кротони

неделя, 15 март 2009 г.

Продукти:
1 ч.ч. броколи, накъсани на розички
1 морков, нарязан на малки кубчета
1/2 ч.ч. зелен замразен грах
1 с.л. краве масло
2 картофа, нарязани на кубчета
1/2 ч.ч. целина, нарязана на кубчета
1 глава лук, нарязана на ситно
1 л зеленчуков или пилешки бульон
1/2 ч.ч. сметана
сол на вкус
черен пипер на вкус

За крутоните:
2 филии пълнозърнест хляб, нарязани на малки кубчета
2 с.л. краве масло
1 ч.л. риган
1 скилидка чесън, пресована

Начин на приготвяне:

Броколите, морковът и грахът се слагат върху решетка за пара да се сварят за 20 мин. Маслото се сгорещява и в него се задушава лукът, докато омекне. Добавят се картофите и целината, разбъркват се 2-3 мин., заливат се с бульона и се варят, докато омекнат. Добавя се сметаната и се подправя със сол и пипер на вкус.
В сгорещеното масло се запържват кубчетата хляб заедно с ригана. Щом се зачервят, се разбъркват с чесъна и се отстраняват от котлона.
Супата се пасира и се сервира със зеленчуците на пара и чесновите кротони.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.