Печени ябълки

неделя, 15 март 2009 г.

Продукти:
4 едри ябълки
50-60 г стафиди
150 мл бяло вино
60 г пудра захар
1,5 суп. лъжици масло
настъргана лимонова корa

Приготовление:

Накиснете стафидите за половин час във виното. Измийте ябълките и ги издълбайте, като отстраните дръжките и семената. Намажете тавичката за печене с част от маслото и подредете ябълките. Смесете подсушените стафиди с лимоновата кора и пудра захар. Напълнете ябълките и сложете по парченце масло. Полейте с виното и печете на слаба фурна. Поднесете ябълките добре изстудени, гарнирани с разбит на сняг подсладен белтък или сметана.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.