Продукти:
250 г кайма
1 каф. чашка ориз
1-2 картофа
1 глава лук
1 едър морков
парче целина
2 ч. чаши зелев сок (армея)
1-2 ч. чаши вода
олио
черен пипер
1 ч. лъжичка „Пикантина"
щипка индийско орехче
1,5 яйце
магданоз
250 г кисело мляко или заквасена сметана
сол
Приготовление:
Обелете лука, моркова и целината, измийте и нарежете на дребно. Смесете каймата с ориза. Подправете я с „Пикантина", индийско орехче и млян черен пипер. Омесете и направете топчета. В 3-4 суп. лъжици олио задушете нарязаните зеленчуци за 5-6 минути. Посолете и налейте водата и зелевия сок. Оставете да заври, пуснете топчетата и варете на тих огън под капак двадесетина минути. Сложете нарязаните на малки кубчета картофи и доварете. Застройте с разбитото в киселото мляко яйце. Поръсете с млян черен пипер. Поднесете супата гореща, поръсена с наситнен магданоз.
0 коментара:
Публикуване на коментар