Свински пържоли със сос на тиган

сряда, 11 март 2009 г.

Продукти:
1 с. л. масло
1 с. л. олио
4 свински пържоли
прясно млян черен пипер
сол
1 голяма глава лук, накълцана на ситно или 1 връзка зелен лук
1/2 ч. чаша сухо бяло вино
3/4 ч. чаша пилешки бульон
1/2 ч. чаша течна сметана
1 с, л. горчица
няколко стръка магданоз

Приготвяне:
Разтопете маслото и олиото в тиган. Осолете пържолите и ги поръсете с черен пипер. Запържете ги от всяка страна, за около 2 - 3 минути, докато леко покафенеят. Оставете в тигана половината мазнина. Запържете в нея лука, до омекване. Изсипете бульона и виното, върнете месото и оставете да къкри за около 20 минути, докато започне да се къса. Извадете месото в чиния и го покрийте с фолио, за да се запази топло. Оставете сосът на котлона, на слаб огън и когато се изпари наполовина, добавете сметаната. Варете още 2 минути. Свалете от огъня, добавете горчицата и магданоза и разбъркайте добре. Сервирайте пържолите, поляти със соса.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.