Крем супа от моркови и картофи

сряда, 11 март 2009 г.

Продукти:
500 гр. моркови
350 гр. картофи
30 гр. краве масло
1 стрък праз
7 л. зеленчуков бульон /може и от 2 кубчета/

Приготвяне:
Ситно нарязаният праз се запържва в маслото. След като омекне, се добавят почистените и нарязани моркови и картофи. Налива се зеленчуковият бульон. Сместа се вари, покрита с капак, докато зеленчуците омекнат напълно. Сместа се прехвърля в кухненски комбайн или блендер и се смила на гладко пюре.Връща се в тенджерата и се загрява. Супата се разпределя по чинии и се поднася, поръсена с крутони.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.