Продукти:
500 гр. моркови
350 гр. картофи
30 гр. краве масло
1 стрък праз
7 л. зеленчуков бульон /може и от 2 кубчета/
Приготвяне:
Ситно нарязаният праз се запържва в маслото. След като омекне, се добавят почистените и нарязани моркови и картофи. Налива се зеленчуковият бульон. Сместа се вари, покрита с капак, докато зеленчуците омекнат напълно. Сместа се прехвърля в кухненски комбайн или блендер и се смила на гладко пюре.Връща се в тенджерата и се загрява. Супата се разпределя по чинии и се поднася, поръсена с крутони.
Ситно нарязаният праз се запържва в маслото. След като омекне, се добавят почистените и нарязани моркови и картофи. Налива се зеленчуковият бульон. Сместа се вари, покрита с капак, докато зеленчуците омекнат напълно. Сместа се прехвърля в кухненски комбайн или блендер и се смила на гладко пюре.Връща се в тенджерата и се загрява. Супата се разпределя по чинии и се поднася, поръсена с крутони.
0 коментара:
Публикуване на коментар