Продукти:
7 жълтъка
3 праха ванилия
8 зърна от зелен кардамон
150 гр. кристална захар
200 мл. мляко
70 мл. течна сметана
кафява захар
Приготвяне:
Разбийте жълтъците със захарта и ванилията. Прибавете последователно млякото и сметаната. Прецедете сместа през фина цедка и прибавете зърната кардамон Оставете да престои 1 час. Махнете пяната и разпределете крема в индивидуални купички Подредете в плитка тава и печете 25-30 минути във фурна, предварително нагрята на 70 градуса.
Извадете, изчакайте и сложете в хладилника.
Поръсете с кафява захар и пъхнете за 20 секунди под загрелия грил на фурната.
Веднага след като кафявата захар се разтопи, извадете и сложете отново в хладилника.
Разбийте жълтъците със захарта и ванилията. Прибавете последователно млякото и сметаната. Прецедете сместа през фина цедка и прибавете зърната кардамон Оставете да престои 1 час. Махнете пяната и разпределете крема в индивидуални купички Подредете в плитка тава и печете 25-30 минути във фурна, предварително нагрята на 70 градуса.
Извадете, изчакайте и сложете в хладилника.
Поръсете с кафява захар и пъхнете за 20 секунди под загрелия грил на фурната.
Веднага след като кафявата захар се разтопи, извадете и сложете отново в хладилника.
0 коментара:
Публикуване на коментар